Estrelles Michelin a Mallorca
La presència romana i àrab a Mallorca ha deixat un patrimoni cultural inabastable. Palma, Pollentia o Alcudia, encara conserven aquests vestigis que es veuen reflectits a la cultura, les arts i també a la gastronomia. Mallorca és rica en cultius d'hortalisses, cereals, cria de porcs i és clar, la presència del peix és inevitable. La tradició, com un bon menú, inclou una gran varietat de forn i pastisseria que representa un dels gremis més antics d'Espanya. Molta d'aquesta tradició a la cuina, ha estat premiada i seleccionada com de les millors del món, no ho diem nosaltres, ho diuen les Estrelles Michelín . Per conèixer aquests elements tradicionals, les fusions amb la cuina moderna, la innovació i les tendències, anem, per saber on són aquestes propostes gastronòmiques, us convidem a obrir la gana amb aquestes Quatre estrelles Michelin a Mallorca, perquè acompanyin el vostre viatge #ByAlquiliar amb bona cuina.
Quatre restaurants amb estrelles Michelin a Mallorca
By Restaurant Jardí
Estrelles Michelin a Mallorca
L'Hotel Castell Son Claret : És l'únic espai gastronòmic de les Balears que compta amb dues estrelles Michelin . Una cuina sotmesa gairebé al 100% al rebost de proximitat d'on han nascut plats com l'ostra majorica amb remolatxa, caviar i perla; les quatre estacions d'una ametlla mallorquina; o el pavé de vedella glacejada. La cuina està a càrrec de Fernando Pérez Arellano i Itziar Rodríguez, aliats des de fa una dècada que defineixen la seva cuina com una "evolutiva que parteix de la tradició i els productes locals, però que hi afegeix la creativitat i les experiències viscudes, emmarcada en un espai inspirador". 1 Un bon començament?
Es Molí de'n Bo : Des de fa 15 anys aquest restaurant ha cercat sorprendre. Avui dia és considerat el millor gourmet de Mallorca 2 . Una proposta a càrrec de Tomeu Caldentey Sole que treballa sota la filosofia d'oferir i fer una cuina creativa i senzilla, basada sempre en la gastronomia mallorquina amb una visió personal. Què tal un arròs venere amb gambes i formatge maonès o un bacallà amb ametlles i cacau? Profit!
Restaurant Jardí, Puerto Alcúdia : Al nord de l'illa hi ha Macarena de Castro. És la primera xef femenina de Mallorca a aconseguir una estrella. “Hem creat un lloc on et sentiràs a cada moment a Mallorca i on podràs submergir-te en els sabors dels seus mars, camps, muntanyes i boscos”. 3 Els millors productes de temporada són les seves armes per cuinar i un important factor sorpresa, s'hauran de deixar seduir per un menú-degustació basat en la intuïció, la creativitat i l'aferrament a la tradició que arrodoneixen a cada mos.
Es Racó des Teix : Les impressionants vistes sobre les muntanyes de Deià fan d'aquest elegant restaurant una experiència única. És Leonor Payeras i Josef Sauerschell, els qui ens parlen per mitjà dels seus plats, amb un lluç en crosta de llimona o un pit de colom i foie gras amb salsa de porto. Josef Sauerschell és un pioner de l'escena gurmet, ha estat testimoni i influenciat des dels anys 80 fins a l'actualitat, cosa que ens pot donar una idea de la seva cuina, tradició i experiència.
En els anys 20 les Guies Michelin llancen Estrelles Michelin . Un reconeixement avui molt popular per als restaurants que destaquen en qualitat, creativitat i cura dels seus plats, i tot un referent per a viatgers que gaudeixen de la cultura del bon menjar, com vosaltres. Tres estrelles indiquen una cuina excepcional que justifica per si mateix el viatge, dues estrelles assenyalen qualitat de primera classe en el tipus de cuina i una estrella designa un restaurant molt bo en la seva categoria. Tenir una o més estrelles significa que és un restaurant no només dels millors al país, sinó al món. En l'actualitat són prop de 2,000 les propostes gastronòmiques sota aquest segell, fet que suposa una gran selecció de cuina per descobrir. Necessites ajuda en la gestió del teu habitatge de vacances a les Balears? Escriu-nos!